Osnivanje firme

Procedura osnivanja firme u Bosni i Hercegovini treba da započne angažovanjem advokata koji preuzima na sebe pripremu svih neophodnih dokumenata za osnivanje privrednog društva.

Verujem da su jedino advokatske kancelarije kvalifikovane za pružanje stručnih savjeta u vezi sa strukturom poslovanja, poreskim pitanjima, pitanjima u vezi sa zapošljavanjem i subvencijama, pitanjima u vezi sa izvozom i uvozom, zaštitom prava intelektualne svojine, kao i ostalim pitanjima usklađivanja sa propisima.

Svjestan da svaki ulazak na novo tržište nosi određenu dozu neizvjesnosti. Iz tog razloga, nudim Vam različite pakete unaprijed pripremljenih usluga, koje sam kreirao kao odgovor na različite potrebe klijenata, koji uvijek uključuju unaprijed utvrđene cijene advokatskih usluga, bez skrivenih troškova.

Paket advokatskih usluga uključuje:

Kompleksne procedure u vezi sa osnivanjem privrednih subjekata

Pored osnivanja privrednih društava, advokat nudi pomoć u okviru registracije grupe društava, u koju obično spada nekoliko državnih organa, koja iziskuje posebne i kompleksne procedure, kao što su:

Statusne promjene

Pripremam i provodim sve vrsta statusnih promjena u privrednim društvima (promjena adrese, promjena članova uprave društva, promjena osnivača, promjena naziva, djelatnosti i dr.).

Nudim pravno savjetovanje u vezi sa spajanjem, pripajanjem, preoblikovanjem, preuzimanjem i dr. Provodimo pravno dubinsko snimanja privrednih društava (due diligence). Svakodnevno savjetujemo poslovne subjekte o svim pravnim pitanjima vezanim uz njihovo poslovanje. Sastavljam sve vrste ugovora potrebnih za poslovanje klijenata, te ih zastupam u pregovorima s poslovnim partnerima.

Virtuelna kancelarija

Često se dešava u praksi da pronalazak adekvatnog poslovnog prostora zahtjeva dodatno vrijeme ili pak želite da Vaši zaposleni rade od kuće. Ukoliko je to slučaj, omogućavamo Vam uslugu virtuelne kancelarije u Sarajevu. Pored niskih troškova, usluga virtuelnog sjedišta uključuje: